De bästa sevärdheterna att besöka med bil i Algarve

AlgarveAlgarve är den sydligaste regionen i Portugal och en av de mest populära semesterdestinationerna i Europa. Med en vacker kustlinje och underbara stränder samt varma och torra somrar och korta milda vintrar gör Algarve till en perfekt destination.

Algarve är mest känt som Portugals vackraste kust. Hyr en bil i Algarve för att njuta av en region med stor mångfald och underbara kontraster; det finns orörda naturlandskap, traditionella fiskebyar och fina städer.

Kap St Vincent

Den vackra fyren i Sagres är något man inte bör missa, samt de närliggande klipporna som stupar rakt ner i havet. Mystisk och vild, det är en av Algarvekustens dolda skatter och ett monument av stor historisk och arkitektonisk betydelse.

Serra de Monchique

Erbjuder den bästa utsikten över kusten. Serra de Monchique ligger i centrum av Algarve och ett stenkast från Alentejo. Det är den högsta toppen i Algarve och den idealiska platsen för en bilresa.

Grottor

Grottor en naturlig attraktion som lockar människor från hela världen. Grottorna i Benagil och Zorreira är två av de mest besökta platserna. Padla kajak, eller ta en båt eller simma fram till grottorna.

Zoo Marine Algarve

Zoo Marine Algarve är en nöjespark med havstema som är en perfekt attraktion för hela familjen. Från vattenrutschbanor till delfinshower, det är en energirik attraktion som ligger nära Albufeira.

Lagos Zoo

Lagos Zoo öppnade sina dörrar i november 2000 och är en stort Zoo med fokus på naturen i Algarve. Utöver det som erbjuds i en traditionell djurpark, har Lagos Zoo också en badplats.

Varför hyra en bil i Algarve?

Den sydligaste delen av Portugal har en spektakulär kustlinje och vackra inlandsregioner. Med en hyrbil i Algarve kan du köra längs kusten och stanna för att utforska regionens berömda vikar och dess spektakulära klippformationer.

Minimiåldern för att hyra en bil i Portugal är 19 år och föraren måste haft ett giltigt körkort i ett år. I Portugal är barn under 12 år förbjudna att färdas i passagerarsätet. Barn ska sitta bak. Om ett barn under tre år kan han eller hon sättas i framsätet i en bilbarnstol om krockkudden är avaktiverad.