Alla distrikt, autonoma regioner, provinser och kuster i Portugal

Alla distrikt, autonoma regioner, provinser och kuster i PortugalLista med regioner, provinser och kuster i Portugal. Vi jämför priser på hyrbilar i de flesta av regioner. Boka en hyrbil på i en region som Braga, Setúbal, Porto, Faro, Aveiro, Lissabon, Santarém, Viseu, Coimbra, Leiria. Det finns också information om sevärdheter, resmål och populära destinationer samt hur du tag dig runt i regionen.

Portugal är ett land beläget i sydvästra Europa som är uppdelat i 18 distrikt och 2 autonoma regioner, var och en med sin egen unika kultur, historia och traditioner. Några av distrikten i Portugal inkluderar:

  1. Alentejo: Alentejo ligger i södra Portugal och är känt för sina vackra landskap, inklusive Alquevasjön, och dess rika historia och kultur.
  2. Algarve: Algarve ligger i södra Portugal och är känt för sina vackra stränder, rika historia och utsökta mat.
  3. Azorerna: Azorerna ligger i Atlanten och är en skärgård med nio öar som är känd för sina vackra landskap, inklusive Furnas termalbad, och dess rika historia och kultur.
  4. Beira Litoral: Beira Litoral ligger i centrala Portugal och är känt för sin vackra kustlinje, rika historia och kulturella attraktioner, inklusive staden Coimbra.
  5. Beira Interior: Beira Interior ligger i centrala Portugal och är känt för sina vackra landskap, inklusive bergskedjan Serra da Estrela, och dess rika historia och kultur.
  6. Douro: Douro ligger i norra Portugal och är känt för sina vackra landskap, inklusive Dourofloddalen, och dess rika historia och kultur.
  7. Estremadura: Estremadura ligger i västra Portugal och är känt för sin vackra kustlinje, rika historia och kulturella attraktioner, inklusive staden Obidos.
  8. Madeira: Madeira ligger i Atlanten och är en skärgård med fyra öar som är känd för sina vackra landskap, inklusive Laurisilva-skogen och sitt milda klimat.
  9. Minho: Minho ligger i norra Portugal och är känt för sina vackra landskap.

Portugals nuvarande administrativa avdelningar är de 18 distrikten och de 2 autonoma regionerna. Distrikten i Portugal är de administrativa underavdelningarna på första nivån i det kontinentala Portugal. Portugal är indelat i 18 distrikt. De två autonoma regionerna i Portugal är Azorerna och Madeira. Azorerna är en skärgård med nio öar och flera holmar. Madeira är en skärgård som omfattar två huvudsakliga öar, Madeira och Porto Santo, plus två obebodda naturliga ögrupper.

Lista över distrikt och autonoma regioner i Portugal

A

Alentejo - Algarve - Aveiro - Azorerna

B

Beja - Braga - Bragança

C

Castelo Branco - Coimbra - Costa Azul - Costa Verde

D

Douro

E

Estremadura

É

Évora

F

Faro

G

Guarda

L

Leiria - Lissabon

M

Madeira - Minho

P

Portalegre - Porto

R

Ribatejo

S

Santarém - Setúbal

V

Viana do Castelo - Vila Real - Viseu