Saker du bör göra vid ditt första besök i Lissabon

Lissabon är en av de äldsta städerna i Europa. Denna stad är verkligen en underbar plats där olika kulturella traditioner nu blandas med det moderna; här hittar du influenser av romerska, moriska, germanska, norska, muslimer och galiciska kulturer blandade i den vackra stadsarkitekturen och stadsrummet.

Om du reser till Lissabon finns det tusentals saker du kan göra; här hittar du ett livligt nattliv, fantastiska byggnader och en unik blandning av attraktioner som du definitivt behöver besöka. Här är våra fem bästa saker du behöver göra när du reser till Lissabon för första gången:

LissabonUtforska Sao Jorge-slottet

Detta slott är en extraordinär gammal morisk befästning byggd på en kulle med utsikt över Lissabon och floden Tagus. Det är en verkligt spektakulär plats att ta panoramafoton av staden. Dess vackra utsikt gör det till en av de mest populära platserna att besöka i Lissabon.

Se Belem Tower

Detta är förmodligen den mest ikoniska byggnaden i staden. Belem-tornet byggdes vid stranden av floden Tagus och byggdes ordentligt för att tjäna för att försvara staden och som en ceremoniell resa till Lissabon.

Njut av naturen i Lissabon Zoo

Detta är ett utmärkt alternativ om du planerar en familjeresa. Lissabon zoo är enorm och den är full av imponerande djur. Det är en hel dagsutflykt om du vill se allt och njuta av naturen. Bredvid entrén till djurparken hittar du Animax, ett fritidsområde med attraktioner för barn, flera restauranger och butiker för att tillbringa en rolig och komplett dag.

Besök Jeronimos kloster

Detta är en av de mest besökta platserna i Lissabon, det är också ett av de bästa exemplen på sen gotisk arkitektur, så titta närmare på den invecklade detaljeringen när du besöker det.

Ta linje 28

Linje 28 är förmodligen en av de mest populära spårvagnslinjerna för att korsa staden. Det är värt att notera att Lissabon är en stad byggd på kullar, i själva verket byggdes stadens historiska centrum på sju kullar; vissa gator är smala och branta, så du kommer att gå uppför kullarna om du inte tar spårvagnen.

Om du är orolig för transport. Lissabon har ett utmärkt och billigt kollektivtrafiknätverk, inklusive spårvagnar, bussar, tåg, tunnelbana och till och med färjor. Du kan hyra en bil i staden eller på flygplatsen, Lissabon-Portela flygplats, men det är inte nödvändigt om du inte planerar att resa till en annan stad. Att köra i Lissabon kan vara komplicerat, särskilt med tanke på dess smala gator, branta backar och tung trafik. Parkering är också mycket begränsad och kan vara mycket dyr.